سرکه انگبین، نوشیدنی طب سنتی، انرژی زا و درمانگر

سرکه انگبین عطارلند

 

سرکه انگبین یک نوشیدنی بسیار خوشمزه است و بهترین جایگزین برای نوشیدنی های مضر شناخته می شود. سرکه انگبین به عنوان یک نوشیدنی انرژی‌زا و حتی درمانی شناخته می شود. در طب سنتی ایرانی نوشیدن آن توصیه می‌شود.

یک نوشیدنی فوق العاده قوی است که با تغییر در ساختار و افزودنی‌ها، می توان از خواص آن استفاده کرد. افراد با مزاج های مختلف برای درمان و پیشگیری از انواع بیماری ها می توانند آن را مصرف کنند.

پزشکان طب سنتی ایرانی مکرراً مردم را به منع مصرف نوشابه‌های گازدار توصیه می کنند. یک دلیل این است که نوشیدنی های گازدار بسیار مضر هستند. به دلیل اینکه شما به مرور مواد مضر را به بدن خود وارد می کنید. بعد از مدتی دچار بیماری‌های کلیوی، قند خون و پوکی استخوان خواهید شد.

کسانی که طب سنتی را نقد می‌کنند بیراهه می‌روند. طب سنتی ایرانی همیشه دست پر را دارد. جایگزین نوشیدنی‌های گازدار مضر، نوشیدنی و شربت خوشمزه ای به نام سرکه انگبین است.

ترکیبات سرکه انگبین

این نوشیدنی از دو قسمت تشکیل شده و تهیه می شود:

  • بخش پایه حاصل ترکیب دو ماده ترش و شیرین است.
  • بخش افزودنی که انواع افزودنی گیاهی را شامل می‌شود.

بخش پایه: سرکه انگبین با نام سکنجبین نیز شناخته می‌شود. از یک بخش اصلی تشکیل شده است و بخش جزئی آن که شامل افزودنی ها می‌شود. بخش اصلی آن دو ماده غذایی مفید را شامل می شود. ماده شیرین آن عسل است. در برخی موارد شهد و شکر سرخ نیز افزوده می شود.

ماده ترش آن نیز سرکه است که انواع سرکه انگور و سیب را شامل می‌شود. در بیشتر منابع سرکه انگور طبیعی عنوان شده است. در برخی کتب برای ماده ترش آن، از لیموترش و آب نارنج نام برده شده است.

هر یک از اجزای اصلی که در ترکیب با یکدیگر استفاده شود انواع سرکه انگبین به دست می آید. تغییر در اجزای اصلی تشکیل دهنده، موجب تغییر در طبع و مزاج شربت می‌شود. در نتیجه برای مزاج های مختلف نافع می باشد. البته اصلی‌ترین ترکیب بخش پایه، عسل و سرکه می باشد.

بخش افزودنی های گیاهی: می توانید به سرکه انگبین پایه یا همان سکنجبین بسیاری گیاهان دارویی یا عرقیات گیاهی را اضافه کنید. می توانید گیاهان را به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر به بخش پایه سرکه انگبین اضافه نمایید. از قسمت های مختلف گیاه مانند برگ، دانه، بذر و ریشه نیز می توان استفاده کرد.

با ترکیب این دو بخش می‌توان بیش از چند صد نوع شربت سرکه انگبین را تولید کرد. هر یک از آن ها مناسب فصل‌، مزاج و درمان بیماری‌ های مختلف می باشد.

برخی افزودنی های گیاهی عبارتند از: کاسنی و عرق کاسنی، زرشک، گلاب، عرق نعنا، رازیانه، تخم کرفس، افتیمون، بادرنجبویه، نعنا خشک، پوست ریشه کبر، انجدان و شیره انگور (برای تهیه پایه سکنجبین).

خواص سرکه انگبین

طرز تهیه 

ابتدا با طریقه ساخت بخش پایه سرکه انگبین آشنا می شویم. روش های مختلفی در کتب مختلف طب سنتی ایران بیان شده است. حتی حکیم خیراندیش نیز برای درمان بیماری های مختلف و به عنوان یک نوشیدنی، شیوه‌های مختلفی را ذکر کرده‌اند. البته برای مزاج های مختلف متفاوت است.

طرز تهیه بخش پایه به این صورت است که ابتدا باید سرکه و عسل را با واحد های مشخصی ترکیب کرد. البته اگر این دو ماده در دسترس نبود ترش و شیرین های مختلف را می توان انتخاب کرد با تجویز متخصص).

یک واحد سرکه، دو واحد عسل و چهار واحد آب را در یک ظرف مخلوط می کنید. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار می دهید تا به آرامی بجوشد. کفی که روی آن قرار می گیرد باید گرفته شود. اجازه دهید تا زمانی که مایع به یک چهارم برسد، بجوشد. این روش طرز تهیه سرکه انگبین با یک ترکیب ساده است.

اگر می خواهید برای تقویت بدن یا درمان استفاده کنید، از بخش افزودنی ها گیاه مورد نظر را انتخاب نمایید. با نظر و تجویز متخصص طب سنتی این کار را انجام دهید. هر گیاه یا گیاهانی را که انتخاب کرده باشید باید به مدت حداقل 24 ساعت قبل بخیسانید. بهتر است گیاه در آب یا مخلوط آب و سرکه خیسانده شود (طبق نظر متخصص).

سپس آن را صاف کنید و در طول تهیه سرکه انگبین ساده به آن اضافه نمایید. البته به جای این روش از عرقیات گیاهان دارویی که در دسترس هستند نیز می‌توان استفاده کرد. استفاده از عرقیات گیاهی بسیار راحت‌تر است. قیمت سرکه انگبین و تهیه مواد آن بسیار مناسب است. البته از موادی تهیه می شود که به راحتی در دسترس تمام افراد قرار دارد. می توانید برای خرید مواد سکنجبین به عطاری ها مراجعه نمایید

خواص سرکه انگبین در طب سنتی

یکی از فواید این نوشیدنی طبیعی رفع عطش و تشنگی است. یک معجون بسیار مفید که به جای نوشیدنی های مضر می توان استفاده کرد.

سرکه انگبین ساده برای استفاده تمام افراد در تمام سنین، با همه مزاج ها، در همه فصول توصیه می‌شود. هیچگونه منعی برای مصرف وجود ندارد.

نوشیدنی سکنجبین رقیق کننده خون است و اجازه گرگرفتگی در رگ ها و عروق را نمی‌دهد. حکیم خیراندیش یک ترکیب سرکه انگبین را برای این منظور توصیه می کنند. دو واحد عسل، دو واحد عرق نعنا و یک واحد سرکه را با هم ترکیب کنید. عرق نعنا و سرکه جدا بجوشانید، سپس با عسل ترکیب کنید. کمی از آن را در لیوان بریزید و با آب مخلوط کرده و بنوشید.

باعث متعادل کردن خلط های چهارگانه در بدن می‌شود و طبع بدن را متعادل می کند. طبق گفته یکی از منابع پژوهشی مصرف بیشتر سرکه انگبین به منظور درمان گرمی در بدن است. گرمی که با خشکی همراه باشد.

دهان و حلق را مرطوب کرده و تشنگی را برطرف می نماید. بنا به گفته عقیل خراسانی صفرا را متعادل نگه می دارد. به خصوص زمانی که سرد میل شود. اگر در اندام داخلی روده و معده رطوبتی باشد آن را دفع می کند. بسیاری خواص دیگر نیز وجود دارد که در این مبحث نمی‌ گنجد. برای مطالعه بیشتر می توانید به کتب طب سنتی و منابع مختلف مراجعه نمایید.

برای خرید آنلاین سرکه انگبین از فروشگاه گیاهان دارویی عطارلند روی تصویر زیر کلیک کنید.

سرکه انگبین عنابی نوبهار عطارلند

موارد منع مصرف سرکه انگبین

مصرف گیاهان دارویی و محصولات ثانویه نباید از حد اعتدال تجاوز کند. یک توصیه مهم در طب سنتی این است که تمام داروهای گیاهی را زیر نظر پزشک طب سنتی مصرف نمایید. ممکن است استفاده بیش از حد یا بدون تجویز، عوارضی را به همراه داشته باشد.

برای نوشیدن سکنجبین با افزودنی های آن، بهتر است ابتدا مزاج خود را بشناسید. سرکه انگبین برای افرادی که دارای سردی مزاج هستند محدودیت دارد. همچنین افرادی که دچار سردی معده یا رحم هستند نیز باید در مصرف آن احتیاط کنند. اگر طعم ترشی آن غلبه کند برای برخی دیگر از بیماری ها مناسب نیز نمی باشد.