درمان میگرن با توجه به نوع آن در طب سنتی
در طب سنتی میگرن به صورت متفاوتی تعریف شده است. ممکن است افرادی در نزدیکان و آشنایان باشند که گاهی اوقات به سردرد هایی دچار می شوند. این سردرد ها مزمن هستند و در زندگی روزانه آن ها اختلال ایجاد می کنند.
یک عامل برای ایجاد سردرد های مزمن میگرن می باشد. این سردرد ها در اکثر مواقع در یک قسمت از سر ایجاد می شوند. تغییرات موقتی در قطر رگ های خونی ایجاد می شود. این نوع سردرد از یک الگوی خاص تبعیت می کند. این نوع سردرد ها حتی به چشم ها نیز انتشار می یابد. گاهی پیشانی و گیجگاه را نیز درگیر میکند.
در برخی افراد با تهوع و اختلال بینایی همراه می باشد. علائمی برگشت پذیر در سیستم عصبی هستند که در برخی افراد بروز پیدا می کند. عوارضی مانند:
- لکه های روشن یا اشکالی مختلف در میدان بینایی
- فقدان بینایی
- اختلال در تکلم
- سوزن یا گزگز شدن در بازو یا پا ها
برخی علائم نیز باعث تحریک و تشدید میگرن یا سردرد های مزمن می شوند، مانند:
- استرس
- اضطراب
- بی خوابی
- مصرف الکل و دخانیات
- خستگی
- مصرف کافئین
- قرص ضد بارداری
- تغییرات آب و هوایی
- گاهی برای برای درمان به پزشک مراجعه می کنند. گاهی نیز دارو های بدون نسخه را استفاده می کنند، مانند ایبوپروفن و استامینوفن.
در طب سنتی (ایرانی) علت ایجاد میگرن به صورت متفاوتی بررسی می شود. ابتدا آن را ریشه یابی کرده و به صورت اساسی اقدام به درمان می کنند.
علت بروز سردرد های مزمن یا میگرن از دیدگاه طب سنتی
در طب سنتی اینگونه بیان می شود که تغییر در یکی از اخلاط چهارگانه بدن باعث ایجاد میگرن می شود.
این اخلاط چهارگانه عبارت است از:
- بلغمی
- صفراوی
- سوداوی
- دموی
بر این اساس چهار دسته سردرد میگرنی در طب سنتی تعریف شده است. بر اساس گفته های دکتر حکیم خیراندیش انواع این سردرد ها شامل:
- میگرن صفراوی: درد از قسمت پیشانی شروع می شود. هنگام گرما یا استشمام بوی گرم مانند عطر تشدید می شود. در قسمت پیشانی، چشم و سر منتشر می شود. با نام سردرد گرم نیز شناخته می شود.
- میگرن دموی: از پیشانی شروع می شود و به کل سر انتشار می یابد. در دو طرف سر به صورت نبض دار است. در زمان عصبانیت و گرما تشدید می شود.
- میگرن سردی: از پشت و قسمت کتف و گردن شروع می شود. سپس کل سر را در بر می گیرد. در زمان استرس و سردی تشدید می شود که گاهی با تهوع همراه می شود. در زنان نیز بیشتر بروز پیدا می کند. با بوییدن عطر های گرم آرامش پیدا می کند. با مصرف غذا های گرم سردرد نیز کمتر می شود.
- میگرن سوداوی: سرد و خشک است. کل سر را در بر میگیرد و تمام سر را تحت فشار قرار می دهد.
بنابراین باید اخلاط چهارگانه در بدن در حد اعتدال باشند. افرادی که دچار سردرد های مزمن می شوند باید بر اساس نوع مزاجشان نسبت به درمان گیاهی میگرن اقدام کنند. همچنین می توانند مزاج خود را با مصرف خوراکی های مختلف به حد اعتدال برسانند.
درمان میگرن در طب سنتی با حجامت
روش های درمانی مختلفی در طب سنتی وجود دارد (به تنهایی یا مرکب) که برای درمان میگرن کاربرد دارند. به طور مثال حجامت در کنار درمان گیاهی میگرن (استفاده از دارو های گیاهی) بسیار مفید است. همچنین از تولیدات ثانویه گیاهان دارویی نیز برای درمان این سردرد ها استفاده می کنند. به طور مثال عرقیات، دمنوش ها و روغن ها محصولات ثانویه و بسیار مفید دارو های گیاهی هستند.
یکی از درمان ها حجامت است که در کنار زالو درمانی برای انواع سردرد توصیه می شود. به صورت بادکش یا حجامت گرم (خون گیری) انجام می شود. یک توصیه بسیار مهم این است که نوع سردرد باید توسط دکتر طب سنتی تشخیص داده شود. همچنین توسط یک متخصص حجامت را در زمان مناسب انجام دهید. انواع میگرن و حجامت های مناسب آن عبارت است از:
- صفراوی: حجامت عام
- دموی: دو مرتبه حجامت عام: یک مرتبه حجامت سر
- سرد: حجامت گرم در کتف
- سوداوی: حجامت عام و حجامت گرم در کتف
درمان میگرن با انواع دارو های گیاهی
درمان سردرد های مزمن با خوراکی یا دارو های گیاهی با توجه به نوع سردرد متفاوت است. به عنوان مثال:
برای درمان میگرن صفراوی می توانید از شربت زرشک و سرکه انگبین خوراکی استفاده کنید. برای درمان میگرن سرد در زنان عرق رازیانه به همراه عسل تجویز می شود. همچنین می توانید عرق نعنا با عسل نیز استفاده کنید. پیشانی خود را می توانید با عرق نعنا ماساژ دهید. با استفاده از روغن کنجد می توانید قسمت ملاج را به آرامی ماساژ دهید. روغن بنفشه بر پایه روغن کنجد را می توانید در قسمت ابرو ها بمالید.
نوشیدن آب ولرم در هنگام ناشتا نیز بسیار مفید است. روغن بنفشه با پایه روغن زیتون را با کاسنی خوراکی ترکیب کنید. سپس آن را در بینی بچکانید. برای درمان میگرن سوداوی می توانید سرکه انگبین میل کنید.
یکی از راه های درمان سردرد میگرنی استفاده از جوشانده ها است. کاسنی، تخم گشنیز، انیسون شیرین، زیره سیاه، پونه، کاکوتی، گل گاوزبان، نعناع، مرزنجوش و افسنتین را هر کدام به میزان 25 گرم مخلوط کنید. سپس آن ها را آسیاب کنید. 3 قاشق غذاخوری از آن را در 3 لیوان آب جوش دم کنید.
یک ساعت و نیم بعد از هر وعده غذایی یک لیوان از این دمنوش را میل کنید. روزی 3 مرتبه این نوشیدنی را میل کنید. میتوانید با استفاده از عسل آن را شیرین کنید.
بخور دادن نیز برای کاهش سردرد مفید است. می توانید 50 گرم نعنا، 50 گرم پونه و 200 گرم تخم گشنیز را با هم مخلوط کنید. هر شب نصف استکان از ترکیب را در ظرفی بجوشانید. سپس آن را در زیر یک ملافه قرار داده و به مدت 10 دقیقه خود را در معرض بخور قرار دهید.
فروشگاه اینترنتی عطارلند
فروشگاه اینترنتی عطارلند بهترین محصولات گیاهی را به شما معرفی می کند. سایت عطارلند انواع دارو های گیاهی را در بسته بندی های استاندارد و باکیفیت در دسترس شما قرار داده است.
با مراجعه به سایت می توانید در کمترین زمان محصولات مورد نیاز خود را ثبت و خرید کنید. در صورت نیاز به مشاوره می توانید سوالات خود را از کارشناس سایت بپرسید.
هدف ما رضایت شماست، به همین دلیل بهترین ها را به شما معرفی می کنیم.
برای مشاهده و خرید گیاهان دارویی از عطاری آنلاین عطارلند اینجا کلیک کنید.
همچنین برای آگاهی از جدید ترین محصولات و تخفیف ها صفحه اینستاگرام عطارلند را دنبال کنید
دیدگاه خود را بنویسید