شربت سکنجبین  مناسب رفع تشنگی در تابستان

سکنجبین

 

در گرمای تابستان، نوشیدن شربت سکنجبین، تشنگی را به شدت رفع کرده و از عطش زیاد، جلوگیری می کند.

اگر نگاهی به جوامع امروزی و به خصوص داخل کشور بیندازید، می بینید که روز به روز به تعداد تولید کننده های شربت و نوشیدنی صنعتی، اضافه می شود.

مضرات شربت های صنعتی در مقایسه با شربت سکنجبین

این شربت ها و نوشیدنی های صنعتی، تنها خاصیتی که دارند، خنک بودن مایع درون آن ها می باشد که آن هم فقط به خاطر نگهداری در یخچال می باشد.

وگرنه نه طبع خنکی دارند و نه خاصیتی برای بدن دارند. ولی تا دلتان بخواهد، پر از ضرر می باشند.

شکر بسیار زیاد به همراه اسید سیتریک و نگهدارنده های صنعتی فراوان در این نوشیدنی ها، آرام آرام فرد را چاق کرده و خطر ابتلا به دیابت را در آن ها افزایش می دهد. جوان ترها خیلی بیشتر از افراد مسن از این شربت ها و نوشیدنی های صنعتی استفاده می کنند. اما غافل از مضرات آن می باشند.

در طب سنتی و همچنین در تاریخ کهن ایران زمین، همیشه یک سری نوشیدنی های بسیار خوش مزه و خوش طعم وجود داشته که می توان با آنها از عطش و گرمازدگی، بدن را محافظت کرد. بیشتر افراد مسن و کسانی که آگاهی بالایی از این جریان دارند، سعی می کنند از شربت های سنتی به جای آب میوه های صنعتی استفاده کنند.

شربت سکنجبین

شربت سکنجبین

یکی از شربت های سنتی ایرانیان در فصل تابستان، شربت سکنجبین می باشد. این شربت از سرکه و شکر و نعنا درست می شود.  سرکه حالت و طبع سردی دارد و نعنا هم تقریبا خنک می باشد. این دو می توانند گرما و عطش تن را تا حد زیادی پایین بیاورند.

برای تهیه ی شربت سکنجبین می توانید دسته های نعنا تازه را کنار هم قرار دهید و با یک تکه نخ تمیز، به یک دیگر ببندید. سپس میزان مشخصی از سرکه و شکر را به همراه نعنا در آب قرار دهید و بگذارید به جوش بیفتد. وقتی ترکیب مورد نظر کمی به کف افتاد، می توانید کف آن را بگیرید و سپس در جایی گذاشته تا سرد شود. می توانید با میزان مشخصی از آب مخلوط کنید و سپس در یخچال قرار دهید. تا 3 الی 4 روز می توانید این شربت را استفاده کنید. می توانید سکنجبین را به حالت غلیظ درست کرده و برای مدت طولانی در جای خشک و خنک نگه دارید. نوشیدن شربت سکنجبین با خیار رنده شده، درمان کننده ی گرما زدگی می باشد.

خواص شربت سکنجبین در تابستان

بهترین شربتی که می تواند حرارت بدن و عطش را در گرمای تابستان بخواباند، شربت سکنجبین می باشد. این شربت خواص سرکه را دارا می باشد. سرکه ذات و طبع سردی دارد. وقتی نوشیده می شود، طبع سرد آن، گرمای صفرا و به خصوص کبد را می گیرد.  اگر برای تهیه ی این شربت از سرکه های خانگی استفاده شود، خیلی بهتر است. سرکه ی صنعتی خواص سرکه ی طبیعی را نداشته و بیشتر حاوی اسید سیتریک می باشد.

برخی از خواص سکنجبین را برای شما ذکر می کنیم:

  • شربت سکنجبین، ضد عطش و تشنگی است.
  • این شربت می تواند خواص ضد دل درد و معده درد داشته باشد.
  • شربت سکنجبین، خاصیت ضد نفخ دارد.
  • اگر این شربت با عسل درست شود، برای دفع عفونت و سنگ های صفرا مفید است.
  • انرژی بخش است و چاق کننده می باشد.
  • اگر با خیار رنده شده مصرف شود، اثر خنک کنندگی بیشتر و بهتری بر جای خواهد گذاشت.
  • شربت سکنجبین، خواص ضد التهابی برای بدن دارد.

اگر شربت سکنجبین را با شکر تهیه کنید، خواص آن کاملا با خواص شربتی که با عسل درست می شود، کاملا متفاوت خواهد بود. این تفاوت را در ادامه برای شما به طور کامل شرح می دهیم.

تفاوت سکنجبین با سرکه انگبین

سکنجبین شربت خنکی است که می توان در طول تابستان برای گرمازدگی، از آن استفاده کرد. اما سرکه انگبین کمی متفاوت می باشد و خواص درمانی دارد. اینکه فکر کنید سکنجبین همان سرکه انگبین می باشد، کاملا اشتباست. سکنجبین مخلوطی از نعنای تازه و شکر و سرکه می باشد. خیلی سریع درست شده و می توانید غلیظ شده ی آن را در یخچال برای مدت زیادی نگه داری کنید. برای تهیه ی شربت خنک و گوارای سکنجبین از همین ترکیب استفاده می شود.البته گاهی هم به جای شکر، از عسل استفاده می کنند.

اما ترکیب و خاصیت شربت سرکه انگبین کمی متفاوت است. نحوه ی درست کردن آن هم کمی آداب دارد. شربت سکنجبین را می توان خیلی ساده درست کرد اما سرکه انگبین کمی پیچیده تر است و بیشتر جهت خواص درمانی آن استفاده می شود.

سرکه انگبین از اسمش هم پیداست که از سرکه و انگبین تهیه می شود. در ترکیب آن باید حتما از عسل مرغوب استفاده شود. اگر به جای عسل، درون آن از شکر استفاده کنید، دیگر سرکه انگبین نخواهد بود و به آن سکنجبین می گویند.

طرز تهیه سرکه انگبین

برای تهیه ی سرکه انگبین باید سرکه ی سیب یا هر نوع سرکه ی طبیعی دیگر را جوشاند و کف های روی آن را گرفت. سپس بعد از فروکش کردن گرمای سرکه، عسل طبیعی را آرام آرام به آن اضافه کرد. و تا حل شدن کامل عسل در سرکه و غلیظ شدن آن، کمی حرارت به آن داد. سپس عرق نعنا یا خارشتر یا خارخاسک و غیره را به آن اضافه کرد. ( البته اضافه کردن یکی از این ها کافی است و خواص درمانی آن متفاوت از دیگری است )

میزان و پیمانه هایی که در تهیه ی سرکه انگبین باید به کار ببرید خیلی باید دقیق باشد. تقریبا همان مزه ی سکنجبین را می دهد با این تفاوت که خواص درمانی دارد.

در تهیه ی سکنجبین اصراری به طبیعی بودن سرکه یا عسل وجود ندارد. می توان با شکر هم تهیه کرد ولی در سرکه انگبین باید از عسل طبیعی و عرق مرغوب به همراه سرکه ی طبیعی استفاده کرد.

و کلام آخر

بهتر است تابستان و گرمای آن را با خوردن نوشیدنی های طبیعی و ایرانی سپری کنید. هر چقدر از آب میوه های صنعتی دوری کنید، دستگاه گوارش بهتر و سالم تری را خواهید داشت. می توانید سکنجبین مرغوب را  از عطارلند سفارش دهید.

خرید آنلاین سرکه انگبین کاسنی شاتره مناسب فصل زمستان

سرکه انگبین کاسنی شاطره نوبهار عطارلند