فواید به دانه برای سرفه و سایر ناراحتی های تنفسی و سلامتی
به دانه برای سرفه

در طب سنتی به تفصیل در مورد فواید به دانه برای سرفه صحبت شده است. نوشیدنی حاصل از به دانه یکی از قدیمی ترین نوشیدنی های طب عامیانه است. نوشیدنی ای که می تواند برای این روزهای کرونایی نیز بسیار مفید باشد. در ادامه در مورد طرز تهیه دمنوش به دانه، خواص آن و سایر موارد مصرف به دانه صحبت خواهیم کرد. همچنین به خواص میوه و چایی برگ گیاه بِه نیز اشاراتی خواهیم داشت.

نحوه ساخت خانگی نوشیدنی به دانه برای درمان سرفه
برای رفع سرفه های ناراحت کننده می‌توانید از دانه های به استفاده کنید. برای انجام این کار باید از دانه‌ها نوشیدنی تهیه کنید. در تهیه نوشیدنی بِه دانه برای سرفه، دانه های خشک شده را در یک قوری یا کتری آب جوش بریزید. روی کتری را با درب بپوشانید و روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید.

دم کردن دانۀ بِه، شبیه دم کردن سایر دمنوش هاست. برای آماده شدن دمنوش به دانه، باید 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا آب جوش به خوبی جذب دانه ها شود.

یک مایع نسبتا غلیظ از مخلوط آب جوش و دانه های به بدست می آید که نوشیدن آن فواید زیادی برای رفع التهابات دستگاه تنفس دارد.

این دانه ها دارای خواص قوی ضد باکتریایی هستند و همچنین برای درمان بوی بد دهان، گلو درد و زخم های دهان استفاده می شوند. علاوه بر خود دانه ها لعاب آنها نیز خواص زیادی برای رفع التهاب غشاهای مخاطی، گلو درد، سرفه خشک و گرفتگی صدا دارد.

به دانه برای سرفه



برای استفاده از دمنوش به دانه برای سرفه، بهتر است دانه ها را بعد از دم کردن از صافی رد کنید. با این کار نوشیدنی حاصل از آنها جلوه بهتری پیدا می‌کند. البته می توانید از همان ابتدا دانه ها را در کیسه یا الک بریزید و سپس در کتری بریزید. میتوانید مواد دیگری را نیز برای طعم دهی به دمنوش بِه دانه اضافه کنید. استفاده از این مواد نیز به خودی خود مزایایی برای سلامتی دارند. از جمله طعم‌دهنده‌هایی که می‌توانید به همراه دمنوش بِه دانه برای سرفه میل کنید دارچین، گلاب، هل و … را می‌توان نام برد.

نحوه مصرف و خواص میوۀ به برای سلامتی
علاوه بر مصرف به دانه برای سرفه، می‌توان از خود میوه به نیز برای این ناراحتی استفاده کرد. میوه به، مصارف خوراکی متعدد دیگری نیز دارد. می توان به صورت خام و آب پز از آن استفاده کرد. همچنین برای تهیه مربا، شربت، خورش و انواع چای مورد استفاده است. میوه به، سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین های A، C، E، B، پتاسیم، مس، آهن، اسیدهای آلی، قندها و فیبر است.  

همچنین به دلیل خواصی که برای مینای دندان دارد معروف است. مزاج میوه به، به طعم آن بستگی دارد. اگر شیرین باشد مزاج گرم دارد و اگر ترش باشد سرد و تر است. مزاج دانه های بِه، سرد و تر است و همانطور که گفته شد مایع حاصل از آنها در رفع گلودرد و رفع سرفه های گرم و خشک بسیار نافع است.

علاوه بر خواص به دانه برای سرفه، این دانه ها چه مزایای دیگری برای سلامتی دارند؟
دانه های به، علاوه بر تسکین سرفه، فواید بی شمار دیگری نیز دارند. از جمله:

– دانه های به برای درمان ذات الریه، گلودرد و سرماخوردگی بسیار مفید هستند. همچنین برای گرفتگی صدا نیز استفاده می شوند.

– دانه های به، برای بهبود ترک های پوست به خصوص نوک سینه و لب ها بسیار مورد استفاده هستند.

– دانه های به، در طب سنتی برای درمان بواسیر تجویز می‌شوند.

– به دانه برای درمان خشکی زبان و دهان نیز مفید است.

– دانه های به، تب بر هستند و برای درمان ورم معده به کار می روند.

– دانه های به، برای هضم غذا، درمان زخم های مری و سلامتی دستگاه گوارش بسیار مفید هستند.

– به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ویتامین B17 در مبارزه با سرطان، کارآمد هستند.

– دانه های به، حاوی پکتین هستند که سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.

– رگ های خونی را تقویت می کنند، از تصلب شرایین جلوگیری می کنند و در نتیجه فشار خون را کاهش می دهند.

– سرشار از فیبر و ویتامین C هستند و به کنترل وزن کمک می کنند.

– بی خوابی و تنش های عصبی را برطرف کرده، غم و اندوه و اضطراب را نیز کاهش می دهد.

درمان سوختگی های سطحی با دانه های به
ژل حاصل از دانه های به، برای درمان سوختگی های سطحی پوست، آفتاب سوختگی و سوختگی ناشی از تعریق قابل استفاده است. برای تاثیرگذاری بیشتر باید دانه‌ها بیش از یک ساعت جوشانده شوند تا مایع غلیظی به‌دست آید. پس از آن، مایع ژله ای به دست آمده را با دقت و به آرامی روی محل سوختگی بمالید.

خواص چایی حاصل از برگ گیاه به
خواص به دانه

علاوه بر میوه به و به دانه برای سرفه، چایی تهیه شده از برگ گیاه به نیز گاها برای درمان این ناراحتی استفاده می‌شوند. چایی برگ گیاه به، ملین است و استفاده از آن به رفع التهاب گلو و حنجره کمک می کند. خارش گلو و همچنین سرفه های خشک را درمان می کند.

آیا مصرف زیاد به دانه برای سرفه ممکن است عوارضی داشته باشد؟
در مصرف خوراکیِ دانه های به، نباید آنها را بجوید. زیرا این دانه ها حاوی نیتریل هستند. این ماده با جویدن آزاد شده و پس از ترکیب شدن با آنزیم ها یا اسید معده (یا هر دو) در معده انسان هیدرولیز می‌شود. در نهایت موجب تولید هیدروژن سیانید (سیانور)- گازی سمی و فرار در بدن می‌شود. بنابراین توصیه می شود دانه ها را قورت دهید و از جویدن آنها خودداری کنید.

مصرف به دانه برای سرفه در زنان باردار توصیه نمی‌شود
خوردن به دانه برای سرفه به دلیل احتمال تشکیل سیانور در بدن با احتمال مسمومیت همراه است و برای زنان باردار ممنوع است. در صورت جویده نشدن دانه ها احتمال آزاد سازی این سم در بدن بسیار کم است. اما به هر حال باید بدانید که این سم می تواند منجر به سقط جنین شود. پس زنان باردار به طور کلی از خوردن به دانه برای سرفه و یا برای هر منظور دیگری منع می‌شوند.

برای خرید به دانه و انواع گیاهان دارویی با کیفیت بالا از فروشگاه گیاهان دارویی عطارلند روی تصویر زیر کلیک کنید

عطاری اینترنتی